Vem är Lars E Svensson


Jag heter Lars E Svensson och har precis gått i pension när jag börjar skriva detta dvs 65 år gammal. Bor i Höllviken söder om Malmö vid kusten och har underbara sandstränder på gångavstånd. Jag började min karriär, efter examen på Malmö Tekniska Läroverk på LM Ericsson i Malmö 1969. Tror min fader många år tidigare bestämde detta då jag byggde en radio mottagare på pojkrummet. Började i Malmö som service tekniker, fortsatte som projektledare, gick över och började med säljsupport/försäljning och 1978 flyttade jag med fru och barn till Stockholm och jag började på Internationella säljavdelningen på kontoret på Sveavägen 159.

Har bott som jag brukar säga 31 år i utlandet varav ca hälften av detta är i Stockholm. Har även bott, arbetat eller rest i alla kontinenter i Världen och besökt över 80 länder. Under min karriär var jag förutom ovan nämnda yrken också säljare, marknadsförare, region chef, avdelningschef och VD.

Jag är en inbiten skåning, stor supporter av MFF, jagar och spelar Golf så mycket jag kan. Gift med Annki sen 43 år som har delat många av mina berättelser.

En liten anekdot i samband med den stora flytten till Stockholm och huvudkontoret på LM Ericsson. Väldigt ofta fick man från Stockholmarna höra ”Jag förstår inte vad du säger” mitt svar som blev ökänt blev ”det har ju med intelligensen att göra, jag förstår ju dig”. Man slutade snart med denna kommentaren men generellt var det tufft att vara i Stockholm på 70 talet dom gillade inte lantisar på den tiden heller så nästa steg fick bli utlandet.

Lars 1969
Lars 1969

3 reaktioner till “Vem är Lars E Svensson”

 1. Hej Lasse, vad roligt att läsa det du berättat! Jag hoppas du minns mig från Bollis- och Nackastrandtiden, jag skulle vilja fråga om en presentationsfilm som gjordes i Nacka Strand ca 1998. Den skulle visa utländska kunder Ericssons olika anläggningar i Stockholm. Du och jag och Jan Uhlin och nån till var med och låtsades sitta i möte i ett av rummen med utsikt över Stockholms inlopp. Kommer du ihåg detta? Har du tid och lust att ringa mig eller svara på mailen så är jag tacksam. Hälsningar Barbro Sahlin tel: 070-5702637

  1. Hej Barbro, kul höra ifrån dig. Ska försöka få tag i filmen men vet inte var och om den existerar.
   Är i Stockholm denna vecka så det får vänta tills jag kommer hem.
   Ha det bra, Lars
   PS. Lars@swensson.eu kan du skicka din email till. Ds

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.